Sponzorizat de newsflash.ro
Uniunea Europeană se pregătește pentru o schimbare importantă privind industria crypto – aplicarea reglementărilor MiCA. Cadrul MiCA are scopul de a reglementa activele digitale, în timp ce îmbunătățește transparența pieței.
Au existat multe controverse privind ceea ce se va întâmpla cu exchange-urile crypto din Europa, iar unele dintre acestea vizează soarta stablecoinului Tether, USDT, în regiune.
Iată principalele aspecte ale noii reglementări MiCA în UE.
Ce este MiCA?
Site-ul oficial al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) explică punctele cheie ale noilor reglementări MiCA implementate pe piețele din Europa. ESMA este o agenție a Uniunii Europene situată la Paris, care a înlocuit Comitetul Regulatorilor de Valori Mobiliare Europeni pe 1 ianuarie 2011.
Conform site-ului oficial ESMA, Reglementarea Piețelor de Active Crypto (MiCA) instituie reguli uniforme pe piața UE pentru activele crypto. Noua reglementare acoperă activele crypto care nu sunt reglementate în prezent de legislația existentă privind serviciile financiare.
Dispoziții cheie și reguli – Cum afectează MiCA utilizatorii
Dispozițiile cheie sunt stabilite pentru entitățile care emit și tranzacționează active crypto (inclusiv tokenuri de referință de active și tokenuri de bani electronici) și acestea acoperă următoarele aspecte ale tranzacțiilor:
- Transparență
- Dezvăluire
- Autorizație
- Supraveghere
Mai detaliat, noile reguli acoperă următoarele, conform EUR-Lex, un site oficial al UE:
- Cerințe de transparență și dezvăluire pentru emiterea/oferta publică/aderarea crypto la o platformă de tranzacționare
- Autorizație și supraveghere a furnizorilor crypto și emitenților de tokenuri de referință de active și tokenuri de bani electronici
- Funcționarea, organizarea și guvernanța emitenților și furnizorilor de servicii de active crypto
- Protecția deținătorilor de active crypto și a clienților furnizorilor de servicii
- Măsuri pentru prevenirea tranzacțiilor cu informații privilegiate, divulgarea ilegală a informațiilor confidențiale și manipularea pieței
Noul cadru legal are ca scop susținerea integrității pieței și stabilității financiare prin:
- Reglementarea ofertelor publice de active crypto
- Asigurarea faptului că consumatorii sunt mai bine informați despre riscurile asociate acestora
Explicația termenilor
Regulamentul MiCA distinge trei tipuri de active crypto, conform EUR-Lex:
- Tokenuri de referință de active – Acestea sunt active crypto care își stabilizează valoarea în raport cu alte active/coșuri de active.
- Tokenuri de bani electronici – Acestea sunt active crypto care își stabilizează valoarea în raport cu o monedă oficială unică.
- Active crypto – Altele decât cele menționate mai sus.
Ofertanții (persoanele care solicită admiterea la tranzacționare a activelor crypto altele decât tokenurile de bani electronici și…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe crypto.ro