Sponzorizat de newsflash.ro
Din fericire, oamenii de la StructuredPrompt.com au venit cu o metodă excelentă atât pentru descrierea unui prompt bine scris, cât și pentru a-și aminti exact ce ar trebui să conțină acesta.
Spune bun venit lui TRACI
Întâlnește-l pe TRACI, acronimul lor ingenios care înseamnă că nu va trebui niciodată să tastezi „răspunde la toate emailurile mele” într-un AI generativ din nou:
• Task (Sarcină) – Activitatea generală pe care ChatGPT este rugat să o efectueze
• Role (Rol) – Perspectiva sau persona pe care ChatGPT ar trebui să o adopte în generarea răspunsului
• Audience (Public) – Cărei persoane i se adresează răspunsul
• Create (Creează) – Formatul sau suportul rezultatului solicitat
• Intent (Intent) – Scopul sau obiectivul textului generat
Pe lângă includerea acestor cinci elemente de bază, merită menționat modul în care Structured Prompt recomandă să îți structurezi promptul.
Ei susțin că fiecare dintre subsecțiunile lui TRACI ar trebui să fie furnizată cu reguli, permițând GPT-ului să înțeleagă exact ce îi ceri.
De exemplu, ai putea scrie:
Task: Scrie un articol de blog de 450-600 de cuvinte despre acronimul TRACI din Prompt Engineering, subliniind cum să-l folosești și indicând câteva modalități interesante în care funcționează.
Task_rules:
• Evitează jargonul tehnic sau de marketing
• Include motivele pentru care fiecare aspect interesant al TRACI este benefic pentru cititor
• Furnizează un exemplu practic și lucrat
• Nu folosi acel hack clichetat de a face exemplul lucrat să fie chiar piesa pe care o scrii. S-ar putea să crezi că ești amuzant atunci când faci asta, dar toată lumea face la fel.
Pentru referință, nu am cerut lui ChatGPT să scrie acest articol și nu voi include o versiune a acestui text, scrisă de ChatGPT, ca adendum pentru a vedea diferența dintre cele două. De ce? Pentru că nu este 2022.
Ingineria prompturilor
Unul dintre punctele interesante aici este că Prompt Engineering alege să scrie regulile ca și cum ar fi cod fals, includând liniuțe de subliniere între cuvinte. De asemenea, își pun instrucțiunile într-un format cu puncte de bullet.
La început, am crezut sincer că fac asta pentru a părea cool. După ce am reflectat mai departe, liniuța de subliniere este ea însăși un token care face parte din promptul pe care îl trimiți AI-ului. Deci, dacă folosești o liniuță de subliniere pentru a oferi claritate în scrierea ta, este probabil să obții un prompt mai clar ca rezultat.
În mod similar, punctul de bullet, adică punctul mic de la începutul propoziției tale, reprezintă un token distinct. De fapt, în unele cazuri, spațiul dintre punctul mic din bullet și prima literă a propoziției tale este un token complet separat.
Și, dacă trimiți două șiruri diferite de tokeni către un AI generativ, vei obține două seturi diferite de rezultate.
Sunt nesigură și nu am suficiente date pentru a…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe newit.ro