Sponzorizat de newsflash.ro
Am avut la dispoziție noul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 6 suficient cât să îmi fac o idee unde e acum piața și cam ce se poate face cu acest smartphone. Vorbim în continuare de un produs de nișă, cu valențe incontesabile în zona de business, însă cu toate eforturile Samsung, e tras înapoi de Android. Și o să vă spun de ce.
Aspect modern, industrial
Samsung Galaxy Z Fold 6 mi se pare de departe cel mai reușit Fold de până acum datorită construcției compacte, cu margini drepte și aspect industrial – cel puțin modelul de culoare gri, pe care l-am testat.
Arată indiscutabil mult mai bine decât generațiile anterioare și din câte am putut testa pare să fie și cel mai solid model de până acum. Combinația carcasei de plastic și aluminiu, completată de sticla protejată cu Gorilla Glass Victus 2 sunt de natură să facă aparatul ușor (cântărește doar 239 de grame) și mult mai rezistent atât la partea de zgâriere cât și în ceea ce privește îndoirea accidentală.
Eu cu mai bine de 40 de grame mai ușor decât primele modele Fold și din cauza asta parcă nu îți mai rupe (la propriu) buzunarul când îl porți. Cu toate astea, ai în minte încă ideea de telefon fragil cu care trebuie să lucrezi atent, mai ales atunci când îl deschizi.
Dar arată bine, mai spun încă o dată. Și se simte bine în mână și în ciuda unei carcase mate, are o priză mult mai bună decât mă așteptam.
Sunt fanul marginilor drepte, mai ales în această combinație de gri cu alb.
Dynamic LTPO AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+
Peste faptul că arată foarte bine pun și excelentul display. Sau mai exact spus, display-uri. Pentru că ai unul Dynamic LTPO AMOLED 2X, 120Hz, 2600 nits (peak), Corning Gorilla Glass Victus 2 de 6.3 inci, 968 x 2376 pixeli și o densitate de 410 ppi, pe care îl vei folosi în majoritatea timpului. Dat fiind că nu are un aspect clasic, aplicațiile Android (despre care știm oricum că nu excelează la design și ergonomie) arată uneori ciudat – nu e o treabă care să te deranjeze mereu, doar că uneori devine frustrant să nu vezi cum trebuie informația/pozele și meniurile.
Un exemplu e aplicația Twitter, care pe ecranul principal arată e foarte îngustă, iar pe cel secundar, unde ar trebui să aibă un aspect mai bun, e puțin mai mare (pentru că Musk a avut grijă să dea afară toată echipa de dezvoltare și să taie accesul terților la API-uri și încă nu există o soluție bună pentru modul tabletă).
Și mai ai un al doilea display de 7,6 inci, Foldable Dynamic LTPO AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, cu o rezoluție de 1856 x 2160 pixeli și o densitate mult mai mică – doar 374 ppi, care e util atunci când poți sta relaxat să citești ceva, să te uiți la un film sau să lucrezi puțin.
Are…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro