Sponzorizat de newsflash.ro
Uite Realme C63 pareri si pret in Romania. Astazi ne focusam pe un terminal mid-range intrat recent pe online-ul romanesc. Device-ul este intitulat C63 si e asamblat/pus laolalta de catre brand-ul chinez Realme.
Din start mentionam ca smartphone-ul aduce cateva chestii atractive precum acumulatorul performant, design cu elemente premium, conectivitate generoasa si stocare cu multi giga. ‘Suna’ bine 🙂 Cu aceste aspecte evidentiate, inchidem abrupt partea de introducere cu detalii despre cat costa dispozitivul. Va precizam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul evoMAG.ro pentru pretul de 934 lei (versiune 8GB RAM/256GB).
CE NE PLACE LA DEVICE
# Bateria – 5000mAh + fast charging 45W
# Designul – profil slim 7.7mm, protectie IP54 (durabilitate la praf si stropiri cu apa), spate acoperit cu piele sintetica
# Connectivitatea – 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, jack 3.5mm, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, USB C, buton power multifunctional (poate fi utilizat pentru pornire de aplicatii)
# Memorie + stocarea – 8GB RAM + 256GB
# Sistem de operare Android 14 (interfata Realme UI 5.0)
Realme C63 pareri – O NELAMURIRE
Pe pagina oficiala a device-ului ni se precizeaza ca terminalul dispune de ‘200% UltraBoom Speakers’ (difuzoare; banuim ca dispuse in configuratie stereo). Termenul ‘speakers’ apare de 2 ori. Ok, toate bune si frumoase.
Cu toate acestea, in sectiunea de specificatii a paginii oficiale apare la partea de ‘Audio’ ca device-ul poseda ‘Mono Speaker’. Deja suntem bagati in ceata. Am studiat mai in profunzime acest aspect iar pe site-ul gsmarena este mentionat ca device-ul are ‘Loudspeaker’ cu ‘dual speakers’ (boxa cu 2 difuzoare).
Apoi, am gasit online un review destul de bine facut, megabites.com.ph, iar in articol este mentionat ca sunetul e redat prin difuzorul de pe marginea de jos. Dupa toate cele precizate, tindem sa credem ca terminalul are doar un singur difuzor (poate echipat cu 2 difuzoare mai mici).
Ne irita faptul ca Realme nu precizeaza clar daca terminalul are boxe duale sau doar un singur difuzor. In fine. Poate suntem noi cam pretentiosi.
Display-ul, chipset-ul si stocarea dezamagesc
Incepem cu procesorul. Terminalul dispune de chipset-ul Unisoc T612 (octa-core 12nm), care este decent pentru un entry-level (scoate peste 200.000 puncte in Antutu 9). Insa, pentru un telefon cu pretentii de mid-range (costa peste 900 lei), propulsorul Unisoc T612 este prea putin. Realme trebuia sa se orienteze catre chipset-ul Helio G99.
Un alt lucru care dezamageste (tare) este stocarea eMMC 5.1 de pe device (prezenta stocarii eMMC este evidentiata de review-ul realizat de site-ul megabites). Cu toate ca Unisoc T612 este un chipset entry-level, el ofera suport pentru stocare UFS. Din pacate, Realme a ignorat acest aspect si s-a multumit in a echipa dispozitivul cu antica si lenta stocare eMMC 5.1. Nasol 🙁
Noi nu agreeam strategia adoptata de producator cu acest device. Practic, terminalul este…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.gadgetlab.ro