Sponzorizat de newsflash.ro
Mulți copii și tineri sunt interesați de gadget-uri și mai ales de jocurile pe calculator. Pentru ei, jocurile sunt distractive și au devenit chiar un sport social, pentru că le oferă chiar posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate de jocuri.
Totuși, asta nu înseamnă că tinerii trebuie să utilizeze ore în șir computerul și să uite de alte activități. Asta creează îngrijorări părinților, ei cred că s-a creat o dependență de jocuri la copiii lor. Totuși, riscul de a se îmbolnăvi din cauza asta este mult exagerat. Cu siguranță, există anumite preocupări cu privire la consecințele negative pentru tineri, cum ar fi: pierderea timpului, senzația de ochi uscat produsă de expunerea mult timp la lumina albastră, obiceiul de a avea un stil de viață în lumea jocurilor care pare a fi fără o direcție anume, etc.
Prin urmare, utilizarea sporită a jocurilor pe calculator poate fi inadecvată. Totul se face cu măsură, în mod echilibrat, pentru că organismul are nevoie să se miște, iar astfel, stând la calculator întreaga zi, apare riscul de a dezvolta afecțiuni ale stilului de viață sedentar pe termen lung.
Conform sondajelor, tinerii folosesc în mod excesiv jocurile pe calculator. S-a constatat că:
- 72% dintre jucători sunt mulțumiți de timpul pe care îl petrec pe dispozitive digitale
- 6 din 10 tineri cu vârsta sub 16 ani au limite de timp impuse de părinți
- 47% dintre tineri petrec timp jucând jocuri online
- 87% dintre tinerii jucători stau cel puțin de trei ori pe săptămână pe jocuri online
- Jucătorii tineri petrec 32 de ore pe săptămână pe diferite dispozitive digitale.
Jocul pe calculator este înțeles de tineri ca un spațiu individual de distracție și recreere. Tinerii iubesc jocurile pe calculator și își doresc mereu să primească astfel de cadouri. Ei sunt interesați de noutăți în domeniu, de noi device-uri, de noi jocuri, de modul cum să obțină performanță, etc.
Dezvoltarea jocurilor pe calculator în 2025
Jocurile pe calculator evoluează tot mai mult, de la an la an, odată cu progresul tehnologiei. Tinerii vor să aibă jocuri noi, să aibă parte de mai multă distracție și performanță.
În fiecare an apar alte inovații, precum realitatea virtuală (VR) și jocurile în cloud. Realitatea virtuală a făcut progrese mari în acest domeniu și tinerii au ajuns să creadă că tehnologia VR le oferă o experiență de joc mai captivantă.
Experții au făcut deja o serie de previziuni pentru anul viitor, cum ar fi:
- Apariția unor dispozitive de realitate virtuală în număr mai mare și la prețuri mai accesibile
- Creșterea numărului de jocuri în cloud
- Dezvoltarea unor biblioteci de jocuri, care vor fi gândite pentru realitatea virtuală
- Apariția unor căști de realitate virtuală mult mai performante și cu o grafică îmbunătățită
- Iubitorii de jocuri vor avea un sentiment mai realist la jocurile RV, prin integrarea…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe geeki.ro