Sponzorizat de newsflash.ro
Odata cu venirea lunii octombrie si inceperea noului an universitar, incepe si acea perioada pentru studentii din anii terminali in care cauta sa isi aleaga o tema pentru lucrarea de licenta (sau disertatie la master), pe care sa lucreze astfel incat sa isi poata finaliza studiile cu succes.
Un aspect inedit care poate spori partea de originalitate a lucrarii de licenta pentru cei care studiaza Informatica, Automatica sau domeniile legate de Computer Science este implicarea testarii software. In continuare vom discuta cateva idei orientative pentru lucrarea de licenta care sa implice partea de testare software.
Ce reprezinta lucrarea de licenta?
La finalul primului ciclu de studii universitare reprezentat de studiile de licenta, de regula se impune un examen final care sa ateste ca studentii si-au insusit cunostintele si abilitatile generale din domeniul respectiv. In cele mai multe cazuri acest examen final consta in 2 probe: un examen de verificare a cunostintelor (scris / oral / teoretic / practic) si sustinerea lucrarii de licenta.
Aceasta din urma este de regula o lucrare de aproximativ 50-70 pagini (depinde de cerintele impuse), in care studentii isi aleg un subiect (de pe o lista data sau la liber) si in care incearca sa aplice ceea ce au invatat la facultate. Mai concret, sa dezvolte o aplicatie software sau sa foloseasca anumite tool-uri prin care sa aduca ceva nou, o contributie cat mai originala fata de domeniul Computer Science.
Cerintele minime de compunere si redactare sunt stabilite de fiecare facultate in parte, deci consultarea site-ului acestora este necesara. De asemenea, trebuie ales un profesor coordonator care sa ghideze studentul in redactarea respectivei lucrari si sa dea sfaturi utile, nu doar un simplu ”OK” la final.
Idei pentru lucrarea de licenta de implica testarea software
Ideile urmatoare sunt legate de domeniul de studii al Informaticii, si implica intr-o proportie mai mare sau mai mica componenta de testare software in cadrul partii practice a lucrarii de licenta.
Ele sunt orientative, nu trebuie luate neaparat ca atare, si pot servi ca baza de pornire pentru cei care sunt pasionati de testare si ar dori sa lucreze pe viitor la un subiect legat de asta (si poate chiar in domeniu).
1. Construirea unei aplicatii si testarea ei cu un framework de testare
O prima idee interesanta ce poate imbina intr-un mod destul de armonios atat partea de development cat si partea de testare este data de construirea unei aplicatii de orice tip (web / mobile) care poate reprezenta aproape orice (magazin online / platforma de e-learning / generator AI etc.) si testarea ei ulterioara.
Astfel, criteriul originalitate este acoperit destul de bine atat prin partea de dezvoltare a unei aplicatii personale, cat si prin partea de efectuare a testarii. Pentru aceasta din urma ar trebui ales un framework de testare…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.blogdeit.ro