Sponzorizat de newsflash.ro
Google anunta actualizari semnificative pentru serviciile sale Google Earth si Street View, menite sa ajute utilizatorii sa vizualizeze aceste schimbari si sa descopere mai mult despre lumea din jur.
Google Maps Street View, care ofera peste 280 de miliarde de imagini colectate de la masinile si exploratorii sai, permite utilizatorilor sa exploreze virtual aproape orice colt al lumii, inclusiv locuri precum Marea Bariera de Corali sau Statia Spatiala Internationala. Cu cea mai recenta actualizare, Google lanseaza imagini noi in aproape 80 de tari, unele dintre ele beneficiind de aceasta tehnologie pentru prima data.
Printre noile destinatii se numara peisajele rurale pitoresti ale Bosniei si Hertegovinei si satele sale medievale, muntii nisiposi din jurul capitalei Namibiei, Alpii si castelele din Liechtenstein, precum si frumoasele rauri din Paraguay. Utilizatorii vor putea sa se plimbe virtual pe strazile oraselor straine pentru a explora magazinele si cladirile locale.
Actualizari ale imaginilor Street View vor fi disponibile si in tari precum Australia, Argentina, Brazilia, Costa Rica, Danemarca, Franta, Islanda, Japonia, Mexic, Noua Zeelanda, Filipine, Rwanda, Serbia, Spania, Africa de Sud, Elvetia, Uruguay si multe altele.
Pentru a facilita extinderea acoperirii, Google a introdus o noua camera de doar 15 livre, care poate fi montata pe orice masina. Aceasta inovatie va permite colectarea mai usoara a imaginilor din zone anterior inaccesibile, contribuind la actualizarea continua a hartilor pentru utilizatorii din intreaga lume.
In paralel, Google imbunatateste si imaginile prin satelit in Google Earth si Maps. Incepand cu aceasta saptamana, utilizatorii vor observa un glob mai luminos si mai vibrant, datorita tehnologiei de eliminare a norilor. Folosind modelul AI Cloud Score+, antrenat pe milioane de imagini, compania a reusit sa elimine elemente precum norii, umbrele acestora, ceata si aburul, mentinand in acelasi timp fenomenele meteorologice reale precum gheata, zapada si umbrele muntilor.
Rezultatul este un mozaic global reimprospatat, care ofera o perspectiva mai clara si mai precisa asupra planetei noastre in continua schimbare. Aceste actualizari nu doar imbunatatesc experienta utilizatorilor, ci contribuie si la intelegerea transformarilor geografice si climatice la nivel global.
Prin aceste eforturi, Google isi reafirma angajamentul de a oferi instrumente care sa conecteze oamenii cu lumea din jurul lor, facilitand explorarea si invatarea intr-un mod interactiv si accesibil.
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.idevice.ro