Sponzorizat de newsflash.ro
Google Home 3.18 este versiunea lansată recent a aplicației de gestionare a dispozitivelor smart, versiune ce include widgets pentru Home Screen (ecranul de pornire) pe Android. În ceea ce privește sistemul de operare iOS, este încă neclar dacă și acesta va beneficia de Google Home widgets.
Procedeul pe care trebuie să îl urmați pe Android este destul de simplu. Mai întâi, actualizați aplicația Home la ultima versiune din Play Store. Apoi, deschideți aplicația și asigurați-vă că sunteți înscris în programul de testare Preview. Pentru asta va trebui să mergeți la pagina Settings a aplicației, apoi să derulați în jos până găsiți opțiunea Public Preview (se află printre ultimele). Selectați opțiunea și înrolați-vă în program pentru a avea acces la cele mai noi funcții oferite de Google Home. Asigurați-vă că înrolarea s-a efectuat cu succes.
Mergem apoi la meniul Widgets al telefonului nostru (de obicei asta se poate face prin apăsarea îndelungată a degetului pe ecranul de pornire). Derulăm până vedem numele aplicației Home și alegem widget-ul oferit de aceasta.
Se va deschide o nouă fereastră unde va trebui să alegeți dintre afișarea dispozitivelor marcate ca favorite în aplicația Home sau afișarea doar unor dispozitive anume. Este bine de știut că, în cazul celei de-a doua opțiuni, dispozitivele vor fi afișate în ordinea selectării lor.
Odată selectate dispozitivele, putem plasa widget-ul oriunde este loc pe ecranul de pornire. Acesta poate fi redimensionat după bunul plac; însă, chiar și așa, personal tot îmi displace faptul că ocupă destul de mult spațiu. Dacă nu aveți multe dispozitive conectate, probabil că acest lucru nu va fi o problemă pentru voi.
Din păcate, atunci când selectăm mai multe dispozitive per widget, redimensionarea acestuia la o singură pătrățică va afișa doar unul dintre dispozitive, iar restul vor rămâne ascunse (până la mărirea widget-ului). Asta pentru că widget-ul în sine nu permite derularea pentru a vedea mai multe elemente.
Și atunci, ce este de făcut dacă vrem ca un astfel de widget să ocupe foarte puțin spațiu, dar să includă toate dispozitivele pe care le avem?
Simplu! Ne folosim de funcția stackable widgets. Aceasta este disponibilă pe telefoanele Samsung, dar este posibil ca interfața telefonului dvs. să o includă, de asemenea. Dacă nu o găsiți, probabil veți avea nevoie de un alt launcher (ecran de pornire) din magazinul Play. Din păcate, Android continuă să adauge funcții triviale, în timp ce această opțiune deosebit de utilă (pe care iOS o are) este în continuare omisă.
Revenind, putem așadar să ținem apăsat deasupra widget-ului tocmai creat, iar apoi să alegem opțiunea de a adăuga un alt widget peste acesta, cu un alt/alte dispozitive. La final, vom putea derula prin dispozitivele noastre/widget-urile create, pe orizontală.
Google…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe mobilehub.ro