Sponzorizat de newsflash.ro
În general, înainte de a mă apuca de un joc, caut și ceva păreri, scurte recenzii, și, mai tot timpul, fac invers și nici măcar nu țin cont de ele. Deja ai ajuns la o experiență de viață, te-ai jucat mii de titluri, îți formezi rapid o părere proprie, iar universul tău nu-l schimbă nimeni. Astfel, ajungi să constați că Endless Ocean Luminous a primit, pe nedrept, niște note foarte mici din partea recenzorilor din noua generație, obișnuiți cu acțiune de mâine până poimâine și memoria unui peștișor auriu.
Nu este chiar un joc…
Endless Ocean Luminous nu este neapărat un joc, ci o experiență în necunoscutul apelor, asta în condițiile în care, în continuare, cunoaștem atât de puțin despre acest subiect. Apa de pe Pământ ocupă 71% din suprafața planetei, iar al treilea titlu din seria Endless Ocean scoate în evidență lumea subacvatică, așa cum n-o știai.
Ești un scafandru trimis într-o misiune de a salva coralii (evident, vorbim despre un mesaj ecologic), în misterioasa Veiled Sea. Există trei moduri pe care le poți accesa din meniul principal: poveste, scufundare solo sau scufundare online. Pentru ultima este nevoie de un abonament Nintendo Online; în caz contrar, vă veți mulțumi cu primele două.
Vă spun sincer, povestea nu are nicio relevanță, pentru că sunt câteva capitole pe care nu le poți debloca dacă nu explorezi variantele Shared Dives sau Solo Dives. În plus, capitolele din poveste sunt super scurte, de maximum 3-4 minute fiecare, și nu “atârnă” foarte greu. Poate de asta sunt deranjați unii oameni, de faptul că povestea, practic, nu există.
Dar atmosfera superbă este în scufundările libere. Sunt fascinat de lumea apelor, îmi place să fac snorkeling, să experimentez, să aflu totul despre pești, despre corali. Îmi amintesc că după ce s-a produs nefericitul accident în Atlanticul de Nord, cu implozia submersibilului Titan de anul trecut, am urmărit tone de…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.go4games.ro