Sponzorizat de newsflash.ro
Canicula nu afectează doar starea noastră exterioară și pe cea de spirit, ci și creierul. Medicul neurochirurg prof. dr. Vlad Ciurea ne sfătuiește ce să facem în perioadele cu temperatură extremă pentru a ne proteja creierul.
„Apare deshidratarea, pentru că am scos apa din noi. Tot organismul funcționează în apă. Nemaiavând apă, nu mai putem funcționa. Și atunci se mai întâmplă fenomenul de lene, de oboseală, de lentoare, îți vine să adormi pe stradă. Noi nu putem influența clima României, dar putem lupta împotriva caniculei. Putem preveni evitând să ieșim la maximul de căldură care este pe bulevardele din București sau în zonele în care avem de lucru. Cel puțin până după orele 17:00-18:00”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la emisiunea Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.
Pentru a depăși cu brio perioadele caniculare, în afara faptului că este bine să stăm în interior până spre seară, e important să consumăm „lichide multe și fructe ca să ne ținem și creierul în activitate și întreg organismul să poată funcționa”.
“Canicula afectează întreg organismul, nu numai creierul. Respirația, digestia, pielea, totul suferă”, a mai spus medicul.
Citește și: De ce nu trebuie să faci dușuri reci pe caniculă. Riscurile pentru sănătate
„Cea mai bună protecție este să nu ieșim afară la orele respective. Este foarte greu. Dar dacă trebuie să ieșim afară, trebuie să ne protejăm în general capul, cu aceste pălării albe care ne fac foarte bine, să bem lichide și să nu stăm mult în soare puternic. Pentru că substanța aceea nobilă, substanța cerebrală, va fi expusă acestei călduri excesive și orice persoană înțelege că această căldură excesivă, când am intrat într-o cameră caldă, caldă, caldă, tot organismul suferă. Dar căldura perpendiculară asupra craniului, a cutiei craniene, a pielii capului, asupra firului de păr și asupra creierului este ca și cum l-am expune la un cuptor”, a mai adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea.
- Te-ar putea interesa si:
- Rusia, afectată de un val de căldură. La Moscova, a fost depăşit recordul de temperatură din 1917…
- Studiu: Mersul pe jos de trei ori pe săptămână „aproape înjumătăţeşte” reapariţia durerilor lombare
- Tu știi cum se mănâncă, de fapt, fructul kiwi? Un medic explică modul corect prin care poți asimila…
…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.digi-world.tv