Sponzorizat de newsflash.ro
Un fost analist NASA a explicat pe TikTok motivul evident pentru care fotografiile cu galaxia Calea Lactee nu sunt reale.
Răspunzând la întrebarea „Cum putem obține fotografiile cu galaxia Calea Lactee dacă suntem în ea?”, Alexandra Doten, comunicator științific și fost analist spațial NASA, a explicat că pur și simplu nu avem fotografii reale ale Căii Lactee.
„Fiecare imagine completă pe care o vedeți cu Calea Lactee este o ilustrație. Nu putem vedea Calea Lactee așa și nu cred că oamenii vor putea vreodată”, a explicat ea în videoclip.
Fotografiile cu Calea Lactee nu sunt reale
Motivul este simplu: nu am putut niciodată să vedem Calea Lactee din altă perspectivă decât de pe marginea unui braț spiralat al galaxiei noastre.
Sursa: YouTube
Gândiți-vă la acest lucru în felul următor: pentru a avea o imagine completă a Pământului, a fost necesar să îl părăsim și să ne îndepărtăm suficient pentru a-l fotografia în întregime. Prima imagine completă a Pământului din spațiu a fost realizată în 1972, când unul dintre astronauții Ron Evans și Harrison Schmitt a făcut o fotografie în timpul misiunii Apollo 17, în drum spre Lună. Acesta a fost primul moment în care o astfel de fotografie a fost posibilă, rezultând în imaginea iconică „Blue Marble”.
De unde știm cum arată Calea Lactee?
Părăsirea galaxiei noastre pentru a o fotografia este cu totul altă provocare pentru o specie care încă nu a părăsit Sistemul Solar, subliniază IFL Science.
„Pentru a obține imagini ale Căii Lactee, o navă spațială ar trebui să călătorească fie în sus, fie în jos de pe discul Căii Lactee și să călătorească la o distanță incredibil de mare”, explică Doten.
Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu știm cum arată Calea Lactee. Majoritatea obiectelor pe care le vedem când ne uităm pe cerul nopții sunt stele din propria noastră galaxie, pe care le putem cartografia. Putem vedea o bună parte din Calea Lactee pe cerul nopții și, din aceasta, putem construi o idee despre cum arată. Doten compară acest lucru cu încercarea de a crea o imagine a unui carusel în care te afli.
Putem observa și fotografia destule obiecte din galaxia noastră, inclusiv gaura neagră supermasivă din centrul acesteia, pentru a ne face o idee destul de clară despre cum arată. Cartografiind stelele din ea și observând forma sa, putem determina că ne aflăm într-o galaxie spiralară barată. Observarea altor galaxii similare ne ajută, la fel cum observarea bombării lui Jupiter l-a ajutat pe Isaac Newton să descopere că și Pământul este bombat.
Cu cât ne uităm mai mult la Calea Lactee, cu atât putem înțelege mai bine ce se întâmplă, inclusiv coliziunile cu alte galaxii. Totuși, este puțin probabil să vedem vreodată Calea Lactee de…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.descopera.ro