Sponzorizat de newsflash.ro
De aproximativ 2 ani incoace, lumea tehnologiei a inceput sa fie populata si axata preponderent pe unul dintre trendurile care a alimentat foarte mult imaginatia oamenilor, care a dat nastere unor noi idei si perspective, dar si anumitor controverse: Inteligenta Artificiala.
Popularitatea acestei tehnologii este una evidenta, in ultima vreme aparand diverse tehnologii, chat-uri, generatoare de continut text ori vizual, sau chiar tool-uri ce ne ajuta in diferite sarcini bazate pe AI. In continuare, vom discuta despre cum se poate testa un chat bot ce are incorporata tehnologia AI, la ce sa fim atenti si care cazuri merita mai multa atentie.
Contextul actual al tehnologiei AI
Mai intai insa, sa privim putin contextul general al acestui moment in care discutam despre Inteligenta Artificiala. Luna mai (2024) a prilejuit mai multe anunturi din domeniul Tech legate de aparitia unor noi tehnologii sau iteratii ale unor aplicatii AI extrem de cunoscute.
Prima data, compania OpenAI (acum parte a Microsoft) a prezentat lansarea unei noi versiuni a chat bot-ului sau extrem de cunoscut, Chat GPT-4o (litera “o” venind de la “omni”). Aceasta noua iteratie este dotata cu capacitati superioare de procesare a continutului de tip text, imagine (vizual) si vocal. Poate sustine conversatii de complexitati diferite, poate interpreta date complexe, intretine conversatii sau chiar sa traduca dintr-o limba in alta. Desigur, e departe de a fi perfect, mai are multe minusuri, dar e un anunt important in contextul evolutiei tehnologice.
In al doilea rand, compania Google a prezentat si ea in cadrul unei conferinte tot in luna mai diverse implementari ale tehnologiei AI in produsele sale. Motorul de cautare Google va fi dotat cu procesare AI a rezultatelor, astfel incat se pare ca va fi realizat un sumar al cautarilor, si apoi vor fi livrate link-urile. De asemenea, sistemul de procesare Android, versiunea cu numarul 15, va beneficia si el de imbunatatiri cu AI. Pe langa acestea, mai exista si proiectul Gemini sau Astra, tot varfuri de lance ale Google in sfera AI.
Deci, dupa cum se poate observa, AI-ul devinde din ce in ce mai prezent in lumea noastra, fiind pe punctul de a fi integrat intr-o multitudine de aplicatii si sisteme. Nu trebuie sa dramatizam sau sa admitem conceptii prapastioase despre cum AI-ul va fura neaparat job-uri, ci mai degraba sa vedem cum ne poate ajuta aceasta tehnologie in viitor, caci lumea a fost (si este) mereu intr-o continua evolutie.
Ce este un chat bot bazat pe AI?
Printre cele mai populare tipuri de aplicatii care in ultima perioada incorporeaza tehnologie AI sunt chat bot-urile. Propriu-zis, un chat bot este o aplicatie de tip input / output (I/O), in care utilizatorul uman introduce anumite date intr-un camp de text, de exemplu, iar chat bot-ul proceseaza respectiva informatie, urmand a-I livra un raspuns…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.blogdeit.ro