Sponzorizat de newsflash.ro
Chiar dacă știm că nu este tocmai recomandat și benefic pentru starea de bine și de sănătate, continuăm să ne folosim smartphone-ul pentru timp îndelungat fie că suntem la locul de muncă sau acasă, în timpul liber. Din comoditate, confort și datorită aplicațiilor cu care interacționăm zilnic, telefonul rămâne accesoriul cel mai folosit, o parte mereu prezentă din ceea ce facem. Pe scurt, de la socializare la informații și divertisment, telefonul este mereu la îndemână și adesea dificil de lăsat deoparte. Totuși, studiile demonstrează că un timp prelungit în fața ecranului poate avea efecte negative asupra sănătății mentale și fizice, influențând nivelul de energie, atenția și chiar calitatea somnului. Dacă vrei să ai un echilibru mai bun între timpul petrecut în fața smartphone-ului și cel în care te relaxezi cu adevărat, iată trei metode practice care te pot ajuta.
Folosește funcția de monitorizare a timpului petrecut pe ecran și stabilește limite exacte
Majoritatea telefoanelor actuale, atât cele care rulează sistemul de operare iOS, cât și Android, sunt echipate cu funcții de monitorizare a timpului petrecut în fața ecranului. Aceste funcții îți oferă un raport detaliat al modului în care îți folosești telefonul, împărțind timpul pe categorii, cum ar fi socializare, divertisment, productivitate sau jocuri. Acest raport zilnic te poate ajuta să conștientizezi mai bine intervalul pe care îl poți folosi într-un mod mult mai util și, desigur, care sunt acele aplicații care îți atrag cel mai mult atenția în timpul zilei.
Următorul pas ar fi să stabilești limite pentru aplicațiile care îți ocupă cel mai mult timp. De exemplu, dacă observi că petreci mai multe ore pe zi pe rețelele sociale sau pe aplicații de jocuri precum cele tip slots, poți seta o limită zilnică de 30 de minute. Atunci când ajungi la această limită, telefonul îți va trimite o notificare…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.go4games.ro