Sponzorizat de newsflash.ro
Acum că a trecut ceva timp de când am instalat și configurat aparatele de aer condiționat LG DC12RT e timpul să vă arăt ce opțiuni de monitorizare și configurare sunt disponibile din aplicația LG ThinQ.
Când a trebuit să îmi aleg aparatul de aer condiționat, al doilea criteriu, după cel de eficiență energetică a fost cel legat de opțiunile smart asociate aparatelor de aer condiționat. Eram deja familiarizat cu platforma LG ThinQ pentru că o folosesc de ceva vreme împreună cu mașina de spălat F2WV9S8P2E așa că nu a fost nicio problemă să adaug și să configurez aparatele de aer condiționat.
Ideea e așa: odată adăugate în sistemul ThinQ, aparatele pot fi controlate din aplicațiile de Android/iOS, de pe mai multe dispozitive simultan. Asta înseamnă că toată lumea din familie poate să aibă acces la opțiuni, fără niciun fel de restricție.
După ce ați făcut asocierea fiecărui aparat și i-ați dat un nume sugestiv (și bănuiesc că ați setat și afișarea în grade Celsius), e foarte ușor să porniți/opriți aparatele de aer condiționat și să le schimbați setările.
Când aparatul este închis, nu vedeți decât temperatura din cameră și butonul de pornire plus accesul în meniul de configurare a unui program (dacă doriți să faceți asta).
Partea de programare (Schedule) permite doar alegerea unei zile (sau a mai multora) și a momentului de pornire/oprire, fără să se poată seta în mod explicit (sau nu am înțeles eu cum?) ce operație se va porni: răcire, dezumidificare, curățare sau încălzire.
Odată ce aparatul este pornit se pot configura elementele de funcționare. Măă refer aici la selectarea modurilor de răcire, dezumidificare, încălzire sau ventilație, plus opțiunea smart, auto.
După ce e ales modul de funcționare, se poate trece la setarea temperaturii dorite (Target Temperature), a vitezei de ventilație (Fan Speed) cu valori Low, Medium, High și Auto plus a direcției aerului pe verticală și orizontală, pentru ambele cazuri fiind prevăzute câteva trepte predefinite plus un mod de baleiere.
În funcție de cum vreți să se miște aerul prin cameră, alegeți ce vă place. Odată setate, acestea rămân opțiunile curente, inclusiv la o repornire, dacă nu le schimbați din aplicație sau telecomandă.
În plus mai pot fi activate setările de filtrare a aerului (Air Purify) sau cea de economisire a energiei – am folosit cu predilecție acest mod pentru că în esență știe să reducă dinamic puterea (odată cu ea și zgomotul ventilatorului) ca să scadă consumul.
La polul opus există funcția Jet care are ca efect activarea modului maxim de răcire pentru 30 de minute, după care intră în cel de Energy saving. Vă recomand să…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro