Sponzorizat de newsflash.ro
Inceputul verii marcheaza in mod traditional si debutul perioadei in care elevii absolventi de liceu si nu numai, daca nu s-au hotarat deja la ce facultate vor sa aplice, trebuie sa o faca si se pregatesc de sezonul admiterilor la facultate.
La randul lor, facultatile de informatica incep si ele sa se pregateasca de sezonul admiterilor, in urma carora isi vor atrage viitorii studenti pentru urmatorul an universitar cu planificarea programelor de studiu si a disciplinelor ce vor fi parcurse.
Pentru a nu avea surprize neplacute, e bine sa ne informam asupra disciplinelor ce un viitor student la Informatica le va avea, de aceea in articolul de astazi vom incerca sa vedem ce discipline mai interesante si deosebite de la caz la caz avem la principalele facultati de Informatica din Romania in anul de gratie 2024.
Ce cursuri mai deosebite prezinta principalele facultati de Mate-Info din Romania in 2024?
Pentru a vedea ce anume se studiaza la specializarea Informatica, cea mai simpla metoda este sa consultam site-urile proprii ale facultatilor de Matematica-Informatica din orasul in care am fi tentati sa mergem la studii.
In articolul de fata ne vom axa pe facultatile de Informatica din marile orase ale Romaniei, Cluj-Napoca, Bucuresti, Iasi, Timisoara si Brasov, si vor fi trecute in revista acele cursuri mai deosebite, nu cele standard care sunt valabile peste tot precum Algebra / Analiza matematica, OOP sau Baze de date. La finalul articolului voi lasa link-uri catre toate programele de studii si fisele disciplinelor, astfel incat sa poata fi consultate de toata lumea dupa preferinte.
1. Facultatea de Matematica-Informatica Cluj-Napoca
Din punct de vedere al planificarii de studio, facultatea de Informatica din Cluj-Napoca are o structura destul de standard a disciplinelor din trunchiul comun, nelipsind vreuna dintre cele consacrate.
Putem remarca existenta unui curs cu laborator de Inteligenta Artificiala in anul 2 de studiu de la licenta, semestrul 2. Acest lucru este o bila pozitiva, si dupa cum vom mai vedea in continuare, reprezinta adaptare mica, dar esentiala si pozitiva a facultatilor noastre la noile tendinte din domeniul Tech. Este important ca oamenii, cu atat mai mult viitorii specialisti software sa fie macar familiarizati cu conceptele de baza ale AI-ului.
In anul 3, semestrul 2 de studiu exista un curs cu laborator de Verificare si validare a sistemelor software unde studentilor li se predau notiunile fundamentale ale QA-ului: ce inseamna testarea unui soft, raportarea bug-urilor, tipuri de testare si instrumente de automatizare a testarii (Selenium WebDriver).
Acest lucru este iar o bila alba deoarece viitorii programatori vor cunoaste importanta asigurarii unui cod de calitate, iar cei care nu doresc sa devina neaparat developeri pot accesa latura de quality assurance.
Pe partea de optionale, facultatea din Cluj prezinta si aici niste optiuni foarte utile si interesante precum cursul de…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.blogdeit.ro