Sponzorizat de newsflash.ro
Cunoștințele pe care o carte le poate transmite sunt incomparabile cu orice alt mod de educație.
Cu toții dorim să ne aprofundăm cunoștințele, de-a lungul vieții. Aceasta deoarece progresul a schimbat treptat toate sferele vieții. Pentru un pasionat de știință și tehnică care dorește să își aprofundeze cunoștințele, sau pentru o persoană care dorește pur și simplu să exploreze noi orizonturi, există nenumărate cărți. Ele pot ajuta în călătoria pe un tărâm aparte al cunoașterii.
De la algoritmi la inteligența artificială, iată câteva propuneri de cărți pentru pasionații de știință și tehnică.
„Brief Answers to the Big Questions” („Răspunsuri scurte la marile întrebări”) de Stephen Hawking
Carte nominalizată în 2018 la Goodreads Choice Award drept cartea preferată a cititorilor la categoria știință și tehnică.
Stephen Hawking a fost recunoscut drept una dintre cele mai mari minți ale timpului nostru. Este cunoscut atât pentru descoperirile sale în fizica teoretică, cât și pentru capacitatea sa de a face concepte complexe accesibile tuturor și a fost iubit pentru simțul său răutăcios al umorului. La momentul morții sale, Hawking lucra la un proiect final: o carte care compila răspunsurile sale la întrebările „mari” care i se adresau atât de des – întrebări care depășeau domeniul său academic.
În aceste pagini, el oferă părerile personale despre cele mai mari provocări ale noastre ca rasă umană și spre unde ne îndreptăm noi, ca planetă.
„Our Human Story” („Istoria noastră umană”) de Louise Humphrey și Chris Stringer
Cartea reprezintă un ghid de la ceea ce ar putea fi cei mai timpurii hominizi, cum ar fi Sahelanthropus, care datează de la șase până la șapte milioane de ani, până la propria noastră specie, Homo sapiens.
În ultimii 25 de ani a avut loc o explozie a numelor de specii în povestea evoluției umane, datorită atât noilor descoperiri, cât și unei înțelegeri tot mai mari a diversității care a existat în trecut. Bazându-se pe aceste noi informații, precum și pe propria lor expertiză considerabilă și experiență practică, Louise Humphrey și Chris Stringer explică în termeni clari și accesibili ce reprezintă fiecare dintre speciile cheie și cum contribuie la cunoașterea noastră despre evoluția umană.
Ei descriu siturile principale, fosilele individuale, oamenii și poveștile implicate în descoperirile cheie și faptele de bază despre fiecare specie. Cum arăta, cum și când a trăit și ce a mâncat, precum și cum s-au aflat toate aceste informații.
„The Physics of Everyday Things: The Extraordinary Science Behind an Ordinary Day” („Știința extraordinară din spatele unei zile obișnuite”) de James Kakalios
Profesorul de fizică, autorul de bestselleruri și povestitorul James Kakalios dezvăluie știința atrăgătoare din spatele lucrurilor aparent de bază care…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe geeki.ro