Sponzorizat de newsflash.ro
Un nou studiu sugerează că momentul în care bei cafeaua ar putea aduce unele beneficii pentru sănătate.
Un studiu condus de cercetători de la Universitatea Tulane din New Orleans a descoperit că băutul cafelei dimineața este asociat cu o rată mai mică a deceselor, comparativ cu cei care o consumă mai târziu în timpul zilei.
Publicat în European Heart Journal, studiul a analizat datele alimentare a peste 42.000 de adulți pe parcursul unei perioade de nouă ani.
Comparând consumul de cafea al adulților și cauzele de deces, cercetătorii au concluzionat că cei care consumau două până la trei cești de cafea dimineața aveau riscuri „semnificativ” mai scăzute de a deceda din orice cauză și de a muri din cauza bolilor cardiovasculare, comparativ cu cei care nu consumau cafea.
Citește și: Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă
Interesant este că acest risc scăzut nu a fost observat la persoanele care beau cafea pe parcursul întregii zile, scrie nypost.com, care citează datele cercetării.
„Consumul moderat de cafea a fost asociat cu beneficii pentru sănătate. Studiul nostru indică, pentru prima dată, că momentul consumului de cafea contează și el, dincolo de cantitate, iar consumul dimineața are o legătură mai puternică cu beneficiile pentru sănătate decât consumul pe parcursul întregii zile”, a declarat Lu Qi, M.D., PhD, autorul principal al studiului și președinte interimar al Departamentului de Epidemiologie de la Universitatea Tulane, pentru Fox News Digital.
De ce e cel mai bine să bei cafea dimineața
Parte din beneficiile consumului de cafea dimineața se leagă de ritmul circadian, ceasul intern al corpului care reglează programul de trezire/somn, potrivit lui Michelle Routhenstein, dietetician înregistrat din New York, specializat în boli cardiovasculare.
„Consumul de cafea dimineața este aliniat cu ritmul circadian, permițându-le oamenilor să fie mai concentrați pe parcursul zilei și să se odihnească mai bine noaptea. Băutul de cafea mai târziu în zi poate semnala, uneori, o dependență de stimulente pentru a rămâne concentrat și pentru a continua să muncească, adesea în detrimentul alimentației”, a declarat Routhenstein pentru Fox News Digital. Ea nu a fost implicată în studiul nou publicat.
Această obișnuință poate duce la o nutriție inadecvată, a avertizat ea, ceea ce poate afecta negativ sănătatea inimii pe termen lung.
Unul dintre principalele beneficii ale cafelei pentru sănătatea inimii este acidul clorogenic, potrivit lui Routhenstein. „Este un polifenol găsit în boabele de…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.digi-world.tv