Sponzorizat de newsflash.ro
Atunci cand ne achizitionam un PC nou sau vrem sa facem un upgrade celui pe care il avem deja in termeni de software, sistemul de operare reprezinta componenta fundamentala, fara de care nimic altceva nu ar putea sa functioneze ulterior in parametrii corespunzatori.
Recent, mi-am schimbat laptopul personal care era vechi de 11 ani (!) cu unul nou nout, lucru ce a marcat si trecerea de la sistemul de operare Windows 10 la Windows 11. Pentru acesta i-am facut o instalare deci de la 0, „pe curat” cum s-ar zice colocvial, si ulterior am citit si m-am documentat destul de mult pentru al configura sa fie cat mai eficient pentru nevoile mele.
Astfel, in continuare vom vedea cateva scurte tips & tricks legate de instalarea si pregatirea sistemului de operare Windows 11, care sa ne ajute in mod direct si sa ne faca laptop-ul sau calculatorul mai eficient.
La ce sa fim atenti cand instalam si configuram Windows 11
Trebuie mentionate inca din acest punct cateva idei pentru a intelege mai bine la ce ne vom referi in continuare pe partea de tips & tricks de Windows 11. Acesta nu este un setup de gaming, intrucat nu am fost niciodata pasionat prea tare de latura aceasta, si nici laptopul actual pe care il detin nu este unul de gaming.
De asemenea, vom porni de la instalarea pe curat a unui laptop nou ce nu a mai avut alte fisiere pe el, astfel incat nu voi aborda subiectul crearii de back-up pentru aceste fisiere atunci cand avem deja un PC cu Windows 10 si vrem peste acesta sa instalam Windows 11, de exemplu.
Acestea fiind clarificate, sa incepem deci lista de tips & tricks.
1. Pregtirea unui stick bootabil de preferat 3.1 / 3.2
Primul pas cunoscut de aproape toata lumea este pregatirea acelui stick bootabil, pe care instalam fisierele necesare instalarii Windows 11 pe noul PC. Desigur, exista mai multe metode de instalare a lui Windows 11 descrise pe site-ul Microsoft, insa cea mai la indemana ramane cea prin intermediul unui stick USB formatat cu Media Creation Tool.
Un detaliu ce merita mentionat este insa ca instalarea prin intermediul stick-ului USB bootabil este cu atat mai eficienta daca folosim un stick nou, cu memorie 3.1 sau chiar 3.2. Acest lucru faciliteaza si mai mult instalarea fisierelor de Windows pe acesta, si ulterior acestea vor fi transferate mult mai rapid, ajutandu-ne sa economisim timp. Iar un astfel de stick USB 3.1 sau 3.2 nu e foarte scump, putand fi o investitie buna pe viitor, care sa ne ajute si in alte contexte cand transferam fisiere, nu doar la instalarea versiunii de Windows.
2. Driverul pentru placa de retea nu e inclus in fisierele de instalare
Un lucru foarte important de mentionat legat de instalarea lui Windows 11, care ne poate ajuta sa evitam o situatie neplacuta, este acela ca driverul pentru placa de retea, care ne ajuta sa ne conectam la internet prin Wi-Fi, nu este instalat o data cu fisierele de Windows 11 si nici recunoscut mereu de acesta.
Acest lucru se intampla…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.blogdeit.ro