Sponzorizat de newsflash.ro
Uite Cubot X90 pareri si pret in Romania. Intampinam weekend-ul cu o aparitie noua si interesanta observata pe online-ul romanesc 🙂 Este vorba despre X90, terminal chinezesc pus laolalta de catre brand-ul Cubot.
Ca si fapt divers, primul articol despre un telefon Cubot a fost publicat pe site-ul nostru in Februarie 2016 (CheetahPhone). Ne pare bine sa vedem ca dupa toti acesti ani, micul producator chinez inca nu a depus armele. Spunem asta in contextul in care marii producatori chinezi (Xiaomi, Realme, Oppo etc) lanseaza telefoane pe ‘banda’ rulanta. Asta rezulta intr-o competitie acerba iar producatorii de calibru mic (Cubot, Ulefone, Blackview, Doogee etc) intampina mari dificultati pe o piata intesata de ‘rechini’. In fine. Deja deviem.
Legat de subiectul zilei de azi, smartphone-ul X90 este un model mid-range care iese in evidenta prin panoul AMOLED excelent din toate punctele de vedere. Daca nu ne inselam, prezenta AMOLED-ului este o premiera pentru Cubot. Cu aceste aspecte precizate, mergem mai departe (in partea introductiva) si va mentionam detalii despre partea de pret. Smartphone-ul este la vanzare pe site-ul vexio.ro pentru suma de 1419 lei (versiune cu 16GB RAM/256GB).
Cum am acoperit cam tot in acest punct al articolului, inchidem aici segmentul de introducere. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.
Cubot X90 pareri – PUNCTE FORTE
# Panou AMOLED curbat 6.67 inci, 2400×1080 pixeli, refresh 120Hz, coloristica 10 bit, spectru culoare DCI-P3, luminozitate max 1500 niti, scanner amprente in ecran
# Camera principala – 100MP (PDAF) + ultra-wide 16MP + macro 5MP
# Acumulator – 5100mAh cu fast charging 33W
# Configuratie – chipset MediaTek Helio G99, 256GB stocare UFS 2.2, 16GB de RAM LPDDR4X
CATEVA OBSERVATII
Prima data abordam elefantul din camera, in speta RAM-ul de 16GB. Cu toate ca am trecut acest aspect la ‘PUNCTE FORTE’, trebuie spus ca pentru chipset-ul Helio G99, cei 16GB de RAM sunt complet inutili. Producatorul a echipat device-ul cu atat de multa memorie doar ca sa dea bine pe hartie.
Noi consideram ca smartphone-ul trebuia dotat cu ‘doar’ 8GB RAM iar restul de resurse financiare (investite in cei extra 8GB RAM) sa fie alocate pentru un fast charging mai potent, boxe stereo etc.
Acum ca am lamurit-o cu RAM-ul, haideti sa parcurgem rapid impreuna display-ului device-ului. Nu exageram cand spunem ca dansul este foarte bun 🙂 (culori 10 bit, AMOLED 120Hz, luminozitate generoasa etc). Ca si fapt divers (apelam cam des la aceasta formulare 🙂 ), display-ul este similar cu panoul OLED prezent pe smartphone-ul mid-range Motorola Moto G85 5G (testat de echipa GadgetLab).
Mergem mai departe si facem pasul catre camera principala. Asa la prima vedere, camera este atractiva. Insa, trebuie spus ca senzorul primar nu are OIS iar pe site-ul oficial nu se mentioneaza nimic legat de prezenta functiei AF pe camera UW 16MP. Pe langa acestea, pe site-ul oficial nu ni se…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.gadgetlab.ro