Sponzorizat de newsflash.ro
Pentru că în ultimele zile am testat intens un model de televizor smart OLED – Samsung 65S90D, am zis că e oportun să evidențiez niște elemente importante, care la prima vedere pot trece neobservate, dar care aduc niște plusuri decisive în decizia de achiziție și fac din acest model alegerea ideală pentru consumatorii pasionați de entertainment și gaming. Pentru că experiența maximă de vizionare pe un televizor OLED nu este dată doar de tehnologia display-ului, ci și de elemente care la prima vedere pot să scape neobservate: opțiunile de upscaling, elementele AI, integrarea cu ecosistemul SmartThings și elementele de securitate.
Luate împreună, acestea sunt decisive în decizia de achiziție a unui nou smart TV OLED, pentru ca atunci când ai ajuns acasă și ai dat drumul la TV, imaginile să fie perfecte, indiferent de ce materiale video consumi. Doar că acest lucru nu se poate face fără tehnologie avansată, unde AI-ul începe să aibă un rol determinant.
În aceste condiții, haideți să vă spun de ce e important să înțelegeți de ce anumite lucruri sunt posibile vizavi de calitatea imaginilor redate pe un Samsung OLED 65S90D, cu rezoluție 4K (3840 x 2160 pixeli).
O mică introducere
De câte ori ați fost într-un magazin de electronice și v-ați uitat admirativ la imaginile afișate pe cele mai noi modele de televizoare OLED? Și de câte ori v-ați întrebat de ce pe unele se vede bine, iar pe altele nu chiar așa?
Din discuțiile cu cei din jur am observat că sunt mulți utilizatori care percep diferențe de calitate între modele similare de televizoare OLED (prescurtare ce vine de la Organic Light Emitting Diode și reprezintă în acest moment tehnologia care permite afișarea celor mai bune culori posibile pe un televizor), însă nu le este foarte clar de ce aparate similare din punct de vedere al tehnologiei display-ului, nu pot genera experiențe la fel de bune.
Aici răspunsul e simplu: contează sursa de pe care e redat conținutul, rezoluția materialului, însă tehnologiile de îmbunătățire fac diferența. În mod ideal, ar trebui să punem televizorul în priză, să îi spunem să găsească canalele TV și să ne bucurăm de cele mai bune imagini posibile pentru posturile TV, sau să lansăm aplicațiile de streaming și să vedem toate filmele la aceeași calitate, nu mai zic de faptul că ne conectăm consola și dăm drumul la jocuri …
Din păcate realitatea ne arată că nu e de fiecare dată așa. Unele materiale video arată mai bine (sunt înregistrate cu scule profesionale, la calitate 4K sau mai bună și editate senzațional) în timp ce altele au sincope, fapt ce duce la diferențe semnificative în ceea ce înseamnă calitatea afișată pe același display.
Ce putem face noi, ca…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro