Sponzorizat de newsflash.ro
Unul din beneficiile de a avea un smartphone Pixel este că acestea primesc primele orice chestie nouă anunță Google. Astăzi am citit că modelele Pixel primesc suportul pentru detecția scam-urilor via Scam Detection in Phone by Google și Google Play Protect cu rapoarte în timp real. Sunt două opțiuni ce vor ajunge la un moment dat și pe alte aparate Android, dar pentru moment sunt disponibile pe aparatele Pixel și vin să crească nivelul de securitate al utilizatorilor.
Google Play Protect nu e ceva nou, însă acum primește un update care permite analiza în timp real a aplicațiilor, cu posibilitatea de detecție și raportare a pericolelor pe baza monitorizării comportamentului aplicațiilor. Dacă nu mă înșel, funcția a fost anunțată la Google I/O și de azi devine disponibilă pe smartphone-urile Pixel, de la seria 6 încoace. La un moment dat vor urma și Lenovo, OnePlus, Oppo, Nothing și … alții.
La fel ca soluțiile antimalware de pe pe PC, Google Play Protect va monitoriza aplicațiile de Android și va căuta semne de comportament neadecvat, mult după acestea au fost instalate. Pentru că de cele mai multe ori malware-ul se activează după o anumită perioadă. Citeam că sistemul e posibil via Private Compute Core, un fel de sandbox în Android.
Mai mult, folosind Gemini nano pe modelele Pixel 9, e posibil să fie detectate apelurile de tip scam în timp real, utilizatorul fiind avertizat chiar în timpul convorbirii. Dacă detectează semnalmentele unui apel de tip scam, utilizatorul este atenționat și îndemnat să închidă apelul. Pentru moment opțiunea e disponibilă doar utilizatorilor din programul beta de testare a aplicației Phone și doar în SUA. Opțiunea vine inactivă în mod implicit, folosire ei necesitând activarea manuală și odată cu asta acceptarea faptului că toate convorbirile vor fi analizate în timp real.
Cumva am un deja vu: acum 25+ ani trebuia să sacrific foarte mult din performanța PC-ului ca să mă asigur că nu sunt asaltat de malware. Acum treaba asta se mută pe telefon și nu prea îmi place.
Dar poate că e mai bine să vedem că bateria se duce mai repede și că suntem monitorizați decât să ne pară rău ulterior. Sau?
Voi ce părere aveți?
via Google
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro