Sponzorizat de newsflash.ro
Am testat și Huawei Watch D2, imediat după ce am scris review-ul ceasului smart Huawei Watch GT5 Pro unde am spus că mi-ar fi plăcut să văd pe acesta și opțiunea de măsurare/monitorizare a tensiunii arteriale, element ce din punctul meu de vedere va deveni important, alături de funcțiile de măsurare a glucozei. Acum, după ce l-am testat o bună bucată de vreme, pot să vă spun și cum stă treaba cu acest ceas smart.
L-am analizat din două puncte de vedere: design (plus ergonomie) și funcționalitate (incluzând aici și autonomia).
O să încep cu partea de funcționalitate – adică utilitatea pe care o aduce și las la final partea de design/aspect.
Măsurarea tensiunii arteriale
Huawei Watch D2 este un ceas smart care îmbină multe din elementele prezente pe versiunile GT cu o soluție de măsurare e tensiunii, cu accent pe aceasta din urmă. Aș zice că elementul definitoriu în alegerea lui Watch D2 în defavoarea unui model din noua serie Watch GT5 este prezența sau nu a opțiunii de măsurare e tensiunii arteriale. Practic, cine vrea (sau se gândește că are nevoie de așa ceva) trebuie să aleagă modelul Watch D2.
Odată făcută alegerea, începe o perioadă interesantă: acomodarea cu ceasul și în mod special găsirea soluției optime de monitorizare a tensiunii. Zic asta pentru că tehnologia actuală necesită și puțină colaborare din partea utilizatorului pentru rezultate optime.
În sine operația e simplă: când pui ceasul la mână trebuie să urmărești sfaturile de prindere care spun că e indicat să măsuri dimensiunea încheieturii și să alegi deschiderea optimă. Trebuie făcută în așa fel încât ceasul să nu fie prea strâns, dar nici să alunece (cum prefer eu să port ceasurile). Pentru că doar așa se poate face o strânsoare suficientă care să permită măsurarea tensiunii.
Vedeți în imaginea de mai sus că brățara este una specială (din păcate asta e elementul absolut necesar pentru ca ceasul să poată măsura tensiunea) care permite umflarea în procesul de măsurare e tensiunii, să zicem similar cu cel folosit de un tensiometru, dar cu presiune mult mai mică.
Huawei oferă un ghid detaliat despre cum trebuie făcută prinderea înainte de a începe monitorizarea. Presupunând că ați urmat cum trebuie acest pas, puteți începe să folosiți ceasul smart și în vederea monitorizării tensiunii.
Aici apare momentul în care trebuie să fiți extrem de atenți, pentru că altfel datele obținute nu sunt relevante. Mie mi-a luat ceva timp și mai multe încercări până am găsit modul în care pot să îmi măsor tensiunea în așa fel încât…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro