Sponzorizat de newsflash.ro
Experții sugerează că visul despre cădere este o reacție a corpului care se relaxează și adoarme, fiind adesea urmată de o trezire bruscă. Healthline enumeră, de asemenea, nesiguranța, anxietatea sau sentimentul de a fi copleșit și lipsit de control ca fiind motive pentru acest fenomen.
Conform autoarei și profesoarei Dr. Leslie Ellis, unul dintre cele mai comune coșmaruri este cel în care o persoană este urmărită.
„Este interesant că, de-a lungul timpului și în diverse culturi, oamenii au tendința de a avea vise foarte asemănătoare, iar acestea sunt adesea legate de impulsurile de supraviețuire”, a declarat ea pentru The Cut.
Urmărirea
Ea a afirmat că visul în care ești urmărit poate fi legat de reacția instinctuală de fugă sau luptă, „un semnal că nivelul de stres al persoanei este ridicat, deoarece se confruntă cu un fel de amenințare”.
„Adesea, un vis în care ești urmărit are de-a face cu ceva de care fugim în lumea reală: o conversație grea, un termen limită, spălatul vaselor etc. Orice perioadă stresantă din viață poate provoca vise în care ești urmărit, iar acestea sunt deosebit de comune pentru cei care evită confruntarea, conflictul și manifestările mari de emoție”, a declarat Autumn Fourkiller pentru The Cut.
Pierderea dinților
Pierderea dinților este, de asemenea, un vis comun. Experții au spus anterior, pentru Psych Central, că visul în care pierzi dinții poate fi un simptom al stresului, al imaginii de sine negative sau o manifestare a unei frici, cum ar fi teama de a spune ceva greșit cuiva.
„Dinții tăi sunt un simbol al mândriei și al forței”, a spus terapeuta de familie Megan Harrison. „Visul poate reprezenta sentimente de inadecvare sau vulnerabilitate în viața ta”.
Metode de a scădea frecvența coșmarurilor
Deoarece coșmarurile sunt cel mai frecvent declanșate de stresul din viața reală, expertul în somn Dr. Deborah Lee recomandă cinci metode pentru a reduce anxietatea și a scădea frecvența coșmarurilor.
Lee a spus să eviți să te uiți, înainte de culcare sau dacă te trezești în timpul nopții, la ecrane care emit lumină albastră, despre care experții cred că ar putea influența calitatea somnului.
„Vei fi tentat să te lași pradă scroll-ului neîncetat, inundându-ți mintea cu alte distrageri de la somn. Va fi mult mai greu să te întorci la somn, mai ales după un coșmar”, a spus ea despre utilizarea telefonului înainte de culcare.
Dar unele distrageri sunt binevenite, cum ar fi cititul unei cărți sau ascultarea unui zgomot calmant sau a muzicii în timp ce adormi, a adăugat ea.
Ea recomandă, de asemenea, „Metoda 4-7-8”, o tehnică de respirație destinată relaxării.
„Aceasta este o tehnică foarte comună pentru gestionarea stresului…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.digi-world.tv