Sponzorizat de newsflash.ro
Șeful celei mai importante agenții de informații din Australia a avertizat că persoane precum teroristul de la Christchurch sunt radicalizate pe rețelele de socializare, iar inteligența artificială ar putea să înrăutățească situația.
Directorul general al Organizației australiene de informații de securitate (Asio), Mike Burgess, a declarat la un summit privind rețelele sociale desfășurat la Adelaide, că aceste canale sociale sunt „atât o mină de aur, cât și o hazna” care creează comunități și le divizează. Acesta a punctat că internetul este „cel mai puternic incubator de extremism din lume”.
El a spus că oamenii adoptă ideologii anti-autoritate, teorii ale conspirației și diverse nemulțumiri și, deși social media nu a fost singurul motor, el a spus că Asio a considerat-o unul semnificativ.
Social media – mină de aur, dar și hazna
„Social media permite ca ideologiile extremiste, conspirațiile, dezinformarea și dezinformarea să fie împărtășite la o scară și cu o viteză fără precedent”, a spus el.
Acesta a afirmat că radicalizarea poate dura acum zile și săptămâni, în loc de luni și ani, cum se întâmpla anterior, potrivit The Guardian.
„Masacrul de la Christchurch este doar un exemplu. Autorul a folosit internetul pentru a-și cerceta și perfecționa ideologia, precum și rețelele de socializare pentru a-și transmite în direct furia”, a declarat acesta.
Extremiștii, foarte activi și pe grupuri dedicate din Telegram
Acesta a declarat că, într-un caz, un presupus autor a recunoscut că disponibilitatea conținutului extremist online l-a împins „la limită”. Șeful Asio a evidențiat și Telegramul, care a acceptat recent să colaboreze cu autoritățile judiciare după arestarea și acuzarea fondatorului său, Pavel Durov, în Franța, pentru că nu a acționat împotriva infractorilor care folosesc aplicația.
„Ei împărtășesc conținut de pe Internet pe rețelele sociale și folosesc rețelele sociale ca pe o poartă către părți întunecate ale internetului – locuri precum un grup de chat Telegram cunoscută sub numele de Terrorgram. Extremiștii violenți naționaliști și rasiști – inclusiv australienii – folosesc Terrorgram pentru a discuta cu extremiști din exterior și între ei despre cum să provoace un război rasial în această țară” a spus el.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Inteligența Artificială, marele câștigător al Premiului Nobel pentru Fizică din 2024
Câte joburi poate înlocui Inteligența Artificială? Un economist răspunde!
Inteligența Artificială a diagnosticat boli pe baza unor fotografii
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.descopera.ro