Sponzorizat de newsflash.ro
Guvernele nu reușesc să investească în femei și fete și, prin urmare, pierd miliarde în ce privește posibilele câștiguri economice, arată un raport ONU.
Raportul Gender Snapshot din acest an al agenției UN Women a constatat că costul global al lipsei unei educații adecvate a tinerelor femei este de 10 miliarde de dolari (7,6 miliarde de lire sterline) anual.
Țările cu venituri mici și mijlocii vor pierde 500 de miliarde de dolari în următorii cinci ani dacă nu reduc decalajul de gen în ceea ce privește utilizarea Internetului, iar îmbunătățirea sprijinului pentru femeile fermier ar putea adăuga 1 miliard de dolari la PIB-ul global.
Miliarde de dolari, pierduți din cauza nepăsării
S-a constatat, de asemenea, că, la ratele actuale, căsătoriile între copii ar putea continua până în 2092.
Papa Seck, șeful secției de cercetare și date a UN Women, a declarat: „Costul nerealizării egalității de gen este mult prea mare, dar, în același timp, beneficiile potențiale ale acestei realizări sunt, de asemenea, prea mari pentru a fi ignorate de societăți.”
Peste 100 de ani, necesari pentru a opri sărăcia în cazul femeilor
Raportul anual, care evaluează progresul egalității de gen în cadrul obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU, a constatat, de asemenea, că 47,8 milioane de femei mai multe decât bărbații se confruntă cu insecuritate alimentară moderată sau severă.
De asemenea, ar putea fi nevoie de încă 137 de ani pentru a pune capăt sărăciei extreme pentru femei.
Același raport arată că schimbările climatice ar putea forța 158 de milioane de femei și fete mai multe în sărăcie decât bărbații și băieții, potrivit The Guardian.
Guvernele trebuie „să înceapă să investească bani grei în femei și fete”, a spus Seck, și să facă schimbări „nenegociabile” în legislație pentru a le proteja mai bine.
Conform raportului, nicio țară nu dispune de toate legile necesare pentru a interzice discriminarea, a preveni violența bazată pe gen, a susține egalitatea de drepturi în căsătorie și divorț, a garanta egalitatea de remunerare și a oferi acces deplin la sănătatea sexuală și reproductivă.
Vă mai recomandăm să citiți și:
Un studiu a arătat în premieră ce se întâmplă în creierul femeilor în timpul sarcinii
Maria Virginia Andreescu Haret, prima femeie architect din România
Irina Burnaia, prima femeie care a traversat în zbor Carpații
China își avertizează studenții să nu se lase păcăliți de „femei frumoase și bărbați chipeși”
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.descopera.ro