Sponzorizat de newsflash.ro
Google Pixel 9 Pro e primul smartphone realizat de Google despre care ajung să scriu după foarte multă vreme. Și nu pentru că nu aș fi avut în mână un astfel de produs, ci pentru că având o disponibilitate limitată în România, am considerat că nu are sens (deși știu că sunt mulți utilizatori care au ales să facă un efort și să își cumpere, în trecut, modele din afara țării). Și cumva mă bucur că am așteptat atât – Google Pixel 9 Pro este mai mult decât mi l-am imaginat. Înseamnă asta că își merită banii?
Vă invit să vedeți în cele ce urmează.
De la Nexus la Pixel
Pentru cine nu știe încă, mă simt nevoit să fac o precizare: Google a vrut să aibă un brand propriu de smartphone, care inițiat trebuia să fie acel model care aduce tot ce e mai bun din punct de vedere hardware ca să permită dezvoltatorilor de aplicații Android să facă teste concludente. Așa s-a născut ideea de Nexus phone (primele modele făcute de HTC, apoi de Samsung) care pe urmă s-a transformat în Pixel phone, doar că acum Pixel nu mai e aparat dedicat dezvoltatorilor de aplicații ci tuturor celor ce vor … altceva. În primul rând un aparat care să funcționeze fără probleme cu cea mai nouă versiune Android (și după cum știm, nu prea a ieșit asta în ultimii ani) și mai nou, o alternativă la toată pleiada de aparate Android, capabilă să ofere o experiență de utilizare similară cu cea dată de Apple pe iPhone.
Mă simt dator să fac această specificație pentru că din punctul meu de vedere, ceea e oferă acum Google cu Pixel 9 Pro mi se pare a fi cea mai curată experiență Android, adică ceea ce și-a propus Google.
Un design copiat evident după Apple
Anul acesta Google a lansat mai multe modele Pixel, încercând să acopere toată gama de forme pe care utilizatorii Android le au la dispoziție. Cumva, la fel ca alți producători, a ales să aducă seria ‘clasică’ în trei modele: Pixel 9, 9 Pro și 9 Pro XL. După cum probabil intuiți, modelul Pro este mai ‘dotat’, adus probabil ca un competitor pentru seria iPhone Pro.
Am testat modelul Pixel 9 Pro, cu display de 6.3 inci, 128GB pentru stocare și 16 GB RAM, varianta Obsidian, care îmi și place cel mai mult. Este fix modelul de bază, cel pe care îl vor avea în vedere cei mai mulți dintre utilizatori.
Mi s-a părut interesant faptul că și Google, la fel ca Apple și Samsung au ales să ofere cutii (ieftine) făcute din material reciclabil în care pun doar telefonul și un cablu USB Type-C, fără căști sau încărcător. Dar pentru asta te taxează 1100 EUR și te aburesc că au făcut-o ca să contribuie la protejarea mediului înconjurător, iar tu, după ce ai cheltuit 1100 EUR pe telefon, ar trebui să te simți bine că le-ai dat lor bani și ai contribuit la bunăstarea…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro