Sponzorizat de newsflash.ro
Un bărbat japonez în vârstă de 40 de ani, care este bodybuilder, spune că a devenit un adevărat maestru în a-și educa organismul și că și-a dublat speranța de viață doar pentru că doarme numai 30 de minute pe noapte.
De 12 ani încoace, Daisuke Hori își antrenează mintea și corpul pentru a funcționa normal cu doar 30-45 de minute de somn pe noapte. Acesta susține că nu se simte obosit și că se bazează pe faptul că rămâne activ și bea multă cafea pe parcursul zilei pentru a rămâne treaz și alert.
“Dacă faci sport sau bei cafea cu o oră înainte de masă, poți păcăli amorțeala”, a spus japonezul, conform South China Morning Post, citat și de New York Post.
Hori este antreprenor, locuiește în apropiere de Osaka și de curând a concurat în competiția care desemnează persoanele cu cel mai atletic corp din Japonia. Bărbatul a început să taie din orele de somn acum mai bine de un deceniu, pentru a “lungi” ziua și a avea timp să facă mai multe activități. Acesta se bazează pe calitatea somnului, nu pe cantitatea lui.
“Oamenii care au nevoie de concentrare susținută în munca lor își trag beneficii mai mari dintr-un somn de calitate decât dintr-unul lung. De exemplu, doctorii și pompierii au perioade de odihnă scurte, dar mențin o eficiență ridicată“, a explicat japonezul de ce doarme atât de puțin. Daisuke a creat chiar și o organizație și a învățat peste 2.000 de persoane cum să doarmă extrem de puțin și eficient. Unul dintre elevii lui a ajuns să aibă un somn de 90 de minute pe noapte.
O zi obișnuită pentru bărbatul căsătorit și cu un copil a fost prezentată într-o emisiune tv din țara lui. În acea zi, Hori a dormit doar 26 de minute, s-a trezit natural, fără alarme, fiind proaspăt și plin de energie. A mâncat de dimineață, a făcut sport și a mers la muncă.
Citește și: Ce este regula de somn 10-3-2-1-0. Îți garantează odihna deplină peste noapte
Metoda lui controversată, contracarată de medici
Un medic din SUA, de la Institutul de Somn, are dubii în legătură cu cele susținute de japonezul Hori. “Îmi e greu să cred, pare imposibil. Nimeni nu știe exact de ce dormim, dar se știe că privarea de somn cauzează efecte extrem de negative pentru minte și corp. Lipsa continuă de somn duce la moarte. Privarea de somn este considerată o formă de tortură de Convenția de la Geneva. Un om nu poate funcționa corect fără un timp adecvat de somn. Mă îndoiesc de povestea acestui domn și cu siguranță nu-i va crește speranța de viață”, a spus dr. Thomas Kilkenny.
Experții recomandă ca adulții să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte. Mai puțin de șase ore de somn și se poate ajunge la obezitate,…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.digi-world.tv