Sponzorizat de newsflash.ro
Windows 11 a suferit o pauză în procesul de actualizare din cauza unei probleme care determina unele PC-uri să intre într-un ciclu infinit de repornire. Microsoft a reluat acum distribuirea actualizării, dar s-a confruntat cu un nou bug deranjant care afectează bara de activități. Evident, aceasta nu este o imagine favorabilă pentru Microsoft.
Totuși, în apărarea lor, actualizarea în cauză este una opțională, așa că nu trebuie să o descărcați neapărat. Având în vedere problemele întâmpinate cu actualizarea preliminară din iunie (KB5039302), probabil ar fi mai bine să o evitați deocamdată.
După cum a fost menționat, actualizarea preliminară este acum din nou disponibilă, după ce Microsoft a blocat PC-urile care ar putea fi afectate de problema de repornire (cele care rulează virtualizare nested, conform informațiilor disponibile). Într-o actualizare a tabloului său de “sănătate” a lansării, Microsoft explică:
“Disponibilitatea acestei actualizări prin Windows Update și Windows Update for Business a fost întreruptă pentru câteva zile, dar este reluată astăzi pentru majoritatea dispozitivelor. Această actualizare este acum oprită doar pentru dispozitivele afectate de problemă. Ca rezultat, această actualizare poate să nu fie oferită mașinilor virtuale Hyper-V care rulează pe gazde ce utilizează anumite tipuri de procesoare.”
Microsoft se Confrunta cu noi PROBLEME cu Windows 11 dupa o Actualizare Esuata
După toate acestea, problema este că un nou bug a fost descoperit în actualizare, cel care afectează bara de activități. Se pare că utilizatorii afectați vor experimenta bara de activități care nu răspunde la nicio acțiune sau, în general, se blochează.
Windows Latest a observat sfatul Microsoft privind această nouă problemă în KB5039302 și vestea mai pozitivă este că afectează doar anumiți utilizatori de Windows 11. Mai exact, cei care au dezactivat “Caracteristici media” (în Panoul de control, sub Programe și caracteristici Activare sau dezactivare caracteristici Windows), sau cei cu instalații “Windows N edition” (variante fără aceste caracteristici media inițial).
Dacă acest lucru se aplică în cazul vostru, evident, evitați această nouă actualizare sau reactivați caracteristicile respective (într-o instalare standard de Windows 11, adică, unde setarea este prezentă).
Pe măsură ce Microsoft lucrează pentru a soluționa aceste probleme, utilizatorii de Windows 11 trebuie să fie precauți și să acorde o atenție sporită actualizărilor opționale. Windows 11 și Microsoft continuă să fie în centrul atenției, iar orice eroare majoră poate influența percepția utilizatorilor asupra stabilității și fiabilității acestui sistem de operare. În timp ce Microsoft se străduiește să remedieze problemele apărute, rămâne esențial pentru utilizatori să fie bine informați și să ia decizii…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.idevice.ro