Sponzorizat de newsflash.ro
YouTube explorează o nouă funcționalitate care permite spectatorilor să adauge context suplimentar la videoclipuri, provenit din comunități. Această funcție, denumită „note”, oferă utilizatorilor posibilitatea de a adăuga fragmente de informații pentru a clarifica diverse aspecte ale unui videoclip, precum dacă acesta este o parodie sau dacă include imagini vechi prezentate ca evenimente curente.
Funcția de note a YouTube este destinată să fie un instrument util pentru utilizatori, ajutându-i să înțeleagă mai bine conținutul videoclipurilor pe care le vizionează. Dacă o notă este considerată utilă, aceasta va apărea într-o casetă mică sub videoclipul respectiv. YouTube a anunțat că doar un „număr limitat” de colaboratori eligibili pot adăuga note în această etapă inițială, în timp ce evaluatorii terți vor verifica utilitatea acestor note. Feedback-ul primit va fi folosit pentru a antrena sistemul de evaluare a notelor al YouTube în următoarele săptămâni și luni.
Pe măsură ce acest pilot avansează, YouTube va începe să întrebe spectatorii dacă consideră o notă „utilă”, „oarecum utilă” sau „neutilă” și de ce. Răspunsurile lor vor fi integrate în algoritmul platformei, care va decide dacă o notă este „în general utilă”. YouTube subliniază că o notă este mai probabil să fie afișată dacă mulți utilizatori anteriori au evaluat note similare ca fiind utile.
YouTube Testeaza Noi Schimbari Importante pentru Milioane de Oameni
În prezent, funcția de note este disponibilă doar în limba engleză pentru utilizatorii de telefonie mobilă din Statele Unite. În mod similar, Google a început să testeze anul trecut o funcție care permite utilizatorilor să adnoteze rezultatele căutării, însă aceasta este disponibilă doar prin înscriere prin Google Search Labs.
Introducerea notelor pe YouTube are potențialul de a aduce această funcție unui public mai larg, dar și de a crește riscul apariției unor note care conțin erori sau informații fără legătură. Alte platforme, cum ar fi Twitter (acum X), au început să testeze notele comunității în 2021 pentru a oferi context postărilor. La fel ca Twitter, YouTube pare să încerce să combată dezinformarea limitând acest pilot la un număr redus de utilizatori și evaluatori la început. YouTube recunoaște că orice informație greșită apărută este „parte din modul în care vom învăța din experiment”.
Testarea funcției de note de către YouTube este un pas semnificativ către îmbunătățirea experienței utilizatorilor și combaterea dezinformării pe platformă. Pe măsură ce YouTube colectează feedback și îmbunătățește algoritmul de evaluare, funcția de note ar putea deveni un instrument esențial pentru clarificarea și contextualizarea conținutului video.
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.idevice.ro