Sponzorizat de newsflash.ro
Ziua de vineri a fost una interesantă pentru mine datorită faptului că mi s-au confirmat temerile legate de pregătirea oamenilor vizavi de incidente majore în care infrastructura IT cade. După ce valul de panică a trecut încep să apară și concluziile care merită reținute.
Haideți să le luăm pe rând.
- Nu vă informați despre IT de la toți habarniștii
Ziua de vineri mi-a arătat ce haos o să fie odată cu adoptarea pe scară largă a AI-ului, reducerea numărului celor care se pricep și tendința populației se informeze după ureche. Citești un titlu și pac, ai deja concluzia fără să te documentezi când tu nu ai nicio treabă cu domeniul.
Faptul că majoritatea agențiilor media și toți wannabe influencers/tech bloggers cu background în frizerie, bucătărie, auto, tâmplărie, politică sau orice altceva, au publicat sus și tare ˝Probleme Microsoft˝, ˝Update Microsoft˝ a făcut ca mai toată lumea să spună că … Microsoft a dat-o în bară (din nou!). Da, o dau ei în bară periodic, dar aici nu a fost vina lor … sau nu a fost vina lor directă.
Da, sistemele Windows nu au mai putut fi folosite, dar asta a fost din cauză că un modul al soluției Falcon Crowdstrike nu a mai funcționat și fiind lansat la nivel de kernel când Windows-ul pornește/funcționează, a blocat toate sistemele Windows.
Undeva în spate au căzut și niște componente din serviciile Azure, care la rândul lor au generat blocări de servicii de autentificare/acces, e adevărat. Doar că asta a fost remediată rapid de către Microsoft și nu a generat acele ecrane albastre cunoscute sub numele de BSOD (Blue Screen of Death).
Ce vreau să zic este că data viitoare, când vreți să vă informați despre IT, căutați niște surse unde vi se spun lucrurile reale nu povești alarmiste. Cu alte cuvinte, deși știu că e la modă, nu citiți știri despre astronomie scrise de bucătari și betoniști. Și în niciun caz să nu citiți prostiile scrise de alde Digi, Hotnews, Biziday, Adevărul etc și să vă lăsați influențați așa zișii influenceri tech de pe YouTube și TikTok.
E clar că din păcate trendul este ca oamenii care știu despre ce vorbesc să fie dați la o parte de către habarniști și specialiști în orice (de asta reviste precum CHIP, PC Magazine, Xtreme PC au dispărut și din România și locul lor a fost luat de diverși bloggeri/influenceri) – totuși, dacă nu vreți să fiți în masa aia de oi, care sunt manipulate, informați-vă de la oameni care au idee despre ce vorbesc.
- NU a fost o problemă Microsoft … directă
Am zis asta și o repet: problema nu a fost directă a Microsoft. A fost o…
Sponzorizat de newsflash.ro
Citeste continuarea pe www.mobzine.ro